Voordelen van Vakantie!

Voordelen van Vakantie!

door TravelCounsellors Zuléma op dinsdag 9 augustus 2011 om 9:15

1.     Reizen en vakanties maken je aantrekkelijker.

OK, misschien niet helemaal wetenschappelijk onderbouwd maar wel leuk: de combinatie van een bruin velletje en mooie reisverhalen maken je aantrekkelijker als mogelijke partner. Waar of niet waar? Wie zal het zeggen …

2.     Reizen heeft een verjongend effect.

Kennismaking met nieuwe, verre bestemmingen heeft een rustgevend effect, dat weten we. Wetenschappers –weer wetenschappers- hebben onderzocht hoe het komt dat volwassenen altijd de indruk hebben dat “de tijd voorbij vliegt”. De oorzaak is de opeenvolging van gekende, vertrouwde situaties. We gaan van verjaardag naar verjaardag, van deadline naar deadline en van vergadering naar vergadering. Kinderen daarentegen beleven permanent nieuwe dingen en merken het voorbij gaan van de tijd zelfs niet op.

Op vakantie, bij voorkeur op een nieuwe bestemming en zeker tijdens een rondreis, leven wij in een cocon, met een opeenvolging van nieuwe ervaringen, groot en klein. Daardoor lijkt het alsof de tijd stilstaat. Het gevolg: een week echt er tussenuit doet veel meer deugd dan een paar weken thuis, waar alle routine gewoon verder gaat.

3.    Reizen verhoogt de productiviteit.

Weer zo’n op het eerste gezicht bizar wetenschappelijk onderzoekje: werknemers die vaak tijdens hun verlofdagen op reis gaan, blijken productiever te zijn dan de “thuisblijvers”. Gevaarlijke uitspraak natuurlijk: om vaak op reis te gaan moet je de middelen hebben.  Echter, wij professionals van de reisindustrie weten als geen ander dat er reizen en vakanties bestaan voor alle mogelijke budgetten.  Vaak is het bij de consument een kwestie van onwetendheid of vooroordelen.  Dus: “beste klant, wil u promotie maken op het werk? Stap dan eens binnen bij uw reisadviseur ( of bel 036 84122558/ zulema@travelcounsellors.nl) en praat eens uitgebreid over uw vakantieplannen.”

Ach, het hoeven toch niet altijd zware, stevig onderbouwde argumenten te zijn? De drie hierboven aangehaalde statements zijn misschien niet héél echt wetenschappelijk steekhoudend; naar ons gevoel kloppen ze echter. En ze klinken goed. Toch?

bron: Travlon

 

Vind ik leuk ·  · Delen

Advertenties

Over zoeab

Werktuigkundige energiebedrijf Academisch medisch Centrum Amsterdam, houd van:@zulemagvg, maiza, eten, vrouwen met BIL, reizen, lachen, vrede, en mosselen
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s